Vraag offerte aan

Isolatie

Isolatie

Door slechte isolatie of door het ontbreken van isolatie gaat er veel kostbare warmte verloren via de muren, het dak of de vloer van uw woning. Hierdoor zijn uw stookkosten onnodig hoog. Met spouwmuurisolatie bespaart een gemiddeld gezin met een vrijstaande woning ca. € 650,- per jaar. Deze investering verdient u al in 3 tot 4 jaar terug. Hierna levert de na-isolatie alleen nog maar op.

Maar net zo belangrijk is het verhoogde comfort van uw woning. Door te isoleren heeft u geen last meer van kille muren die kou afstralen, geen vochtige binnenmuren en voorkomt u vocht- en schimmelproblemen in huis. Warm in de winter, koud in de zomer!

Isolatie kan eenvoudig worden uitgevoerd en u merkt bijna niets van de werkzaamheden. Via een specifiek boorpatroon wordt het isolatiemateriaal ingeblazen waardoor het zich optimaal hecht tussen de beide wanden van de spouw. Hierdoor is er absoluut geen risico op doorzakking. Binnen één dag is de spouwmuur geïsoleerd en blijft het metselwerk en het aanzicht van de gevel volledig intact.

Garantie

Wij zijn SKG-IKOB gecertificeerd en werken volgens deze richtlijnen. U krijgt 10 jaar garantie en u bent ervan verzekerd dat u een goed product kiest dat ook op een deskundige manier wordt aangebracht. Uw huis is immers vaak uw grootste investering. Zekerheid en deskundigheid zijn dan ook van groot belang. Het aanbrengen van goede isolatie begint bij een gedegen endoscopisch onderzoek bij opname. De conditie van de spouw moet goed in kaart worden gebracht. Wij werken met gediplomeerde medewerkers die alert en nauwkeurig te werk gaan. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Na-isolatie producten

Wij werken alleen met de allerbeste na-isolatie producten verkrijgbaar op de markt. Zowel Knauf supafil glaswol als de Neopixels premium parels bieden de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Aminofoam is perfect voor het na-isoleren van jongere woningen. Afhankelijk van de kenmerken van de gevels van uw woning, de spouw en uw wensen, adviseren wij graag welk product het beste bij uw woning past. Eerlijk advies, dat is wat wij bieden.

Voordelen van isolatie

  • U bespaart tot 30% op uw energierekening
  • Uw woning stijgt in waarde
  • U krijgt subsidie voor het isoleren
  • Minder vocht en tocht in huis
  • U ervaart meer wooncomfort

Spouwmuurisolatie

Direct besparen op uw energiekosten? Binnen één dag geregeld!

Kruipruimte isolatie

Direct warme voeten?

Dakisolatie

Beperk warmteverlies door het dak

Offerte aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw isolatieklus

Natuurvriendelijk isoleren

Beschikbare subsidie

De overheid heeft ingezet op verduurzaming en verstrekt subsidies op isolatie. Ook een energielening behoort tot de mogelijkheden. Lees snel verder!

Onze referenties

Wat zeggen de klanten over ons

Onze partners

Samen is ons motto

Veel gestelde vragen

Wat kost woningisolatie?

Woningisolatie is een relatief lage investering. Neem bijvoorbeeld spouwmuurisolatie; met een investering van gemiddeld €1350,- gaat u jaarlijks €450,- euro besparen! Wanneer we kijken naar alle voordelen die u gaat merken in uw wooncomfort en energierekening, dan valt de prijs voor woningisolatie eigenlijk wel mee.

Welke woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Voor woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975, is er een grote kans dat spouwmuurisolatie mogelijk is. Woningen ouder dan 1930 hebben vaak geen spouwmuur.

Woningen na 1975 hebben vaak een spouwmuur die al geïsoleerd is. Toch kan het zo zijn dat deze isolatie is verouderd of niet voldoende oplevert, hiervoor bieden wij een nieuwe en sterk verbeterde oplossing: AMINOFOAM.

Veroorzaakt spouwmuurisolatie vochtproblemen?

Nee! Vochtproblemen treden niet op wanneer er goed geventileerd wordt. Ventileren is minstens zo belangrijk als isoleren. Door uw huis goed te ventileren kan vuile lucht naar buiten en schone lucht naar binnen.

Dit neemt niet weg dat sommige gevelstenen of spouwen niet geschikt zijn voor isolatie. Soms is een spouwmuur zo vervuild of zitten er zoveel speciebaarden in dat isolatie wordt afgeraden. Het is dan ook heel belangrijk een goede inspectie uit te voeren.

Hoe lang duurt spouwmuurisolatie?

Dit is afhankelijk van de afmeting van de te isoleren spouwmuren. De isolatie is bijna altijd binnen dag klaar want er is geen grote verbouwing nodig. Binnen een dag meer wooncomfort en een lager energierekening!

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Dé beste spouwmuurisolatie bestaat niet, maar wel de beste isolatie voor uw woning. Het is namelijk belangrijk te kijken naar de stenen, de situatie in de spouw, de ligging en het bouwjaar van de woning. Voor de ene woning is schuim het meest geschikt, voor de andere woning HR++ isolatieparels of Knauf supafil wol. Een oude woning met heel mooi, fijn voegwerk vraagt om een andere aanpak dan een nieuwe woning waarbij tijdens de bouw al een isolatiemat is aangebracht. Iedere woning is anders. Onze adviseurs informeren u graag over welke isolatie het meest geschikt is voor uw woning.

Hoe kan ik zien of de spouwmuren al geïsoleerd zijn?

Wanneer uw woning gebouwd is voor 1975 zijn de muren in ieder geval tijdens de bouw niet geïsoleerd. Het is wel mogelijk dat eventuele vorige bewoners van uw woning de muren hebben laten isoleren. In de jaren ’90 zijn namelijk al woningen geïsoleerd met bijvoorbeeld steenwolvlokken of UF schuim.

Door middel van een spouwonderzoek is het mogelijk te onderzoeken of de spouw al is geïsoleerd. Wij boren in het voegwerk een aantal gaatjes en kijken met een endoscoop in de spouwmuur. Zo kunnen wij vaststellen of uw woning voorzien is van spouwmuurisolatie en of deze isolatie nog voldoende is.

 

Hoe weet ik of de spouwmuurisolatie goed is aangebracht?

De spouwmuur wordt gevuld via kleine boorgaatjes in het voegwerk. Dit gebeurd niet willekeurig maar via een vastgesteld boorpatroon. Dit boorpatroon is voorgeschreven door de keuringsinstanties SKGIKOB.

Het boorpatroon is erg belangrijk, zodat de spouwmuur overal goed gevuld wordt. Gemiddeld worden er 1 à 2 gaatjes per m2 geboord. Bij het raamkozijnen zullen er wat meer gaatjes worden geboord, zodat de isolatie goed aansluit bij het kozijn. Door dit verspringende patroon ontstaat er een compacte isolatielaag in de muur. Daarnaast hebben onze parelmachine ook nog eens een hightechbesturing systeem dat nauwlettend in de gaten houdt of er voldoende m3 in de spouw worden gespoten.

Wij zijn SKGIKOB gecertificeerd en worden onverwachts steekproefsgewijs gecontroleerd.

Is er subsidie verkrijgbaar voor isolatie?

Wanneer u de spouwmuren van uw woning laat isoleren is er een subsidie beschikbaar. Deze valt onder de ISDE-regeling. De subsidie bedraagt € 4,00 per m². Wanneer men 2 of meer besparende maatregelen toepast verdubbeld het subsidiebedrag.

Lees HIER meer over de ISDE subsidie