Vraag offerte aan

Hydrofoberen

Voorkom vochtdoorslag

Vochtdoorslag in een gevel kan aanleiding zijn voor allerlei ongewenste problemen, zoals vochtplekken binnenshuis, scheurvorming of zout uitbloeiingen. Om deze problemen te voorkomen kunnen gevels worden geïmpregneerd met een hydrofobeermiddel dat visueel niet zichtbaar is.

Onder hydrofoberen verstaan we het behandelen van een geveloppervlakte met een hydrofobeermiddel dat middels een hydrofobeerpomp op het geveloppervlak wordt aangebracht. Wanneer een gevel is gehydrofobeerd is de water indringing van buitenaf nihil, terwijl de waterdampdoorlaatbaarheid van binnenuit voor 90% gehandhaafd blijft.

Vorstschade door water indringing van buitenaf wordt zo beperkt, mits er geen beschadigingen in het voegwerk of metselwerk aanwezig zijn. Ook wordt de uitspoeling van bindmiddel en kristallisatie van zouten voorkomen. Wanneer er toch afzetting van zouten optreedt, worden deze veel sneller van de gevel afgevoerd. De isolatiewaarde van uw gevel wordt veel groter. Nog een voordeel is dat de vervuiling van het geveloppervlak aanzienlijk wordt vertraagd. Door de drogere gevel is de voedingsbodem voor algen en mossen verdwenen. De aanwas hiervan zal veel minder snel optreden en is makkelijker te verwijderen.

Nieuwsgierig wat het hydrofoberen van uw woning kost? Vraag geheel vrijblijvend een prijsopgave bij ons aan.