Vraag offerte aan

Gevelrenovatie

Gevels en voegen hebben in ons klimaat veel te verduren. Door de zure regen en het toenemende verkeer in de straten, vervuilen de gevels en worden de voegen dermate aangetast dat deze hun functie niet meer kunnen vervullen. Het gevolg: doorslaand vocht, uitbrekende voegen en een behoorlijke vervuiling van de gevels. Om problemen te voorkomen is het belangrijk tijdig het gevelwerk te renoveren.

Het renovatieproces bestaat uit uithakken, reinigen en opnieuw voegen van de gevels. Het uithakken is vaak de eerste fase van het renovatieproces. Vervolgens kunnen de gevels grondig worden gereinigd middels diverse reinigingsmethodes, zodat er weer een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg.

Meer dan voegwerk renovatie

Bij oude en monumentale panden zijn de gevels vaak beschadigd doordat de stenen kapot gevroren zijn of verpulverd door zoutinwerking. Bij deze panden wordt niet alleen het voegwerk hersteld zoals bij gevelrenovatie, maar wordt ook het metselwerk hersteld.

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om een groot deel van het aangetaste metselwerk te vervangen. In andere gevallen kan het blijven bij het inboeten van enkele nieuwe stenen bijpassend aan het bestaande metselwerk.