Vraag offerte aan

Gevelreiniging

De juiste techniek bij de juiste ondergrond

Ons uitgangspunt bij het reinigen van gevels is dat de ondergrond niet of zo min mogelijk wordt beschadigd. Beschadiging kan alleen worden geminimaliseerd wanneer de te gebruiken reinigingstechniek wordt aangepast aan de soort ondergrond/steen. Er zijn evenveel reinigingstechnieken als ondergronden.

Een veel gebruikte techniek is de soft-straaltechniek. De soft-straaltechniek is een systeem, dat lucht, water en een op de ondergrond afgestemd straalmedium combineert. Doordat de dosering van deze drie componenten door een mechanisch regelsysteem zeer nauwkeurig kan worden ingesteld, is het mogelijk om vrijwel elke ondergrond te reinigen. De werkdruk variërt daarbij van 0,2 tot maximaal 8 bar.

De keuze van het straalmiddel wordt bepaald door de ondergrond en kan variëren van bijvoorbeeld glasparels voor zachte natuursteensoorten, zoals zandsteen, tot olivinezand voor hardere bakstenen. Door een lage waterdosering is het mogelijk om stofvorming te voorkomen, terwijl de lozing van afvalwater tot een minimum wordt beperkt. Tegelijkertijd zorgt de micronevel van fijne waterdruppeltjes ervoor, dat het straalmedium veel kleinere inslagkratertjes vormt dan bij minder geavanceerde straalsystemen, zodat beschadigingen aan het oppervlak worden voorkomen.

Op de foto’s hieronder kunt u heel duidelijk het resultaat zien van een gereinigde gevel. De gevel oogt nu weer mooi en fris. Het gerenoveerde huis mag nu weer gezien worden en draagt bij aan een mooi en verzorgd straatbeeld.

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies met een passende offerte.