Vraag offerte aan

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening via het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen huizenbezitters een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren.

Investeer slim met de Energiebespaarlening

Woningeigenaren die hun voornemen om te investeren in een energiezuiniger huis willen verwezenlijken, kunnen de daad bij het woord gaan voegen. Sinds 21 januari 2014 is het mogelijk een Energiebespaarlening af te sluiten om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Dat mes snijdt aan twee kanten: een lagere energierekening en verhoging van de woningwaarde met een beter energielabel. De Energiebespaarlening is vanwege de lage rente aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Energiebesparende maatregelen

Met de lening kunnen diverse energiebesparende maatregelen worden gefinancierd. Denk aan het isoleren van de woning of de aanschaf van een HRe-ketel of een zonneboiler. Ook zonnepanelen horen tot de mogelijkheden. De lening kan gebruikt worden voor 14 energiebesparende maatregelen. De voorwaarden daarvoor staan op www.ikinvesteerslim.nl.