Philips van Horne in de steigers

Terwijl de schoolgaande jeugd nog geniet van de vakantie wordt bij de Philips van Horne al flink geklust. De middelbare school ondergaat een grote metamorfose. (bron; Weertdegekste.nl)

De steigers staan tegen de muur en de eerste nieuwe stoeptegels liggen al in de grond. Het bestaande gebouw van de Philips van Horne en de omliggende infrastructuur worden aangepast aan de huidige onderwijskundige eisen en toekomstbestendig gemaakt voor minimaal 20 jaar. Zo wordt er een geheel nieuwe entree gerealiseerd, worden de gevels en kozijnen aangepast en lokalen en algemene ruimten zoals de aula onder handen genomen. 

De werkzaamheden zullen volgend jaar zomer volledig afgerond zijn. Het werk wordt in fases en met name in de vakantieperiodes uitgevoerd. Het werk wordt in opdracht van LVO Weert uitgevoerd door aannemer Maasveste Berben Bouw uit St. Odiliënberg. Neuhof-Haans Gevelrenovatie en Voegwerken neemt de gevelrenovatie voor haar rekening.